Medialle

LEHDISTÖTIEDOTE - 29 Hei 2014

Edullisia kaukolentoja korkeasesongin aikana

Lentoyhtiöt ovat laskeneet hintoja korkeasesongin aikana. Tämä koskee erityisesti kaukoreittien lentohintoja maakuntakentiltä lähdettäessä.

Edelleen edullisinta on kuitenkin lähteä matkaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Korkeasesongin aikaan ei maakuntakentiltä yleensä ole päässyt kaukokohteisiin alle tuhannen euron. Tämä kesä on poikkeus ainakin jos lähdet Tampereelta, Turusta tai Vaasasta.

Suomen Lentohintaindeksin tuorein julkaisu nro 34 kertoo, että keskihinta kymmeneen vertailussa mukana olevaan kaukokohteeseen on laskenut jopa 13 prosenttia.

Suomen Lentohintaindeksiä julkaisee matkahakuyhtiö Travelmarket.fi.

Hintakehitys 2012-2014

Kaukoreitit/
Lähtökenttä
Viikko 33/2014 Viikko 33/2013 Viikko 33/2012 Muutos-% 2012-2014
Helsinki € 777 € 856 € 873 -11%
Tampere € 993 € 1157 € 1109 -11%
Turku € 990 € 1116 € 1123 -12%
Vaasa € 996 € 1136 € 1145 -13%

HUOM: Halvimpien hintojen keskiarvo kymmeneen ennalta valittuun kohteeseen kaukoreiteillä. Hinnat ovat meno-paluuhintoja lähtöviikolla 33. Hinnat on haettu neljä viikkoa ennen lähtöpäivää. Hinnat sisältävät lentokenttäverot ja matkustajamaksut, mutta eivät vapaaehtoisia lisämaksuja.

Tutustu Suomen lentohintaindeksiin täällä: Suomen lentohintaindeksi

Bangkokin hinta laskee vertailussa mukana olevien kohteiden keskihintaa. Bangkokin hinta (Helsingistä) on romahtanut 28 prosenttia kahden vuoden takaiseen hintatasoon verrattuna. Kilpailupainetta luo Norwegianin reittiavaus Thaimaan pääkaupunkiin sekä Malaysia Airlines, jonka halvin meno-paluuhinta Helsingistä Bangkokiin oli 564 euroa.

Lentohinnat myös Pekingiin ja Tokioon ovat ennätysalhaisia. Los Angelesin hinnat hätyyttelevät niinikään pohjalukemia. Kaukoidän kohteiden hinnanlaskun taustalla lienee kysynnän heikkous ja ylitarjonta. USA:n länsirannikon alennushintojen syy löytynee sen sijaan Norwegianin uusista reiteistä Hollywood-tähtien Los Angelesiin.

"Maakuntakenttien hintataso lähti väliaikaisesti nousuun Blue1:n ja SAS:n hylättyä maakuntakentät reittistrategian muutoksen vuoksi. Nyt toiset lentoyhtiöt ovat täyttäneet tyhjiön ja hintataso on jälleen lähtenyt laskuun myös maakuntakentillä - erityisesti kaukoreittien osalta. Ennustamme hintakehityksen jatkuvan saman suuntaisena," sanoo Mikko Vartiainen Travelmarketilta.

FAKTA

Suomen Lentohintaindeksin kohteet:

* Eurooppa:
Amsterdam, Barcelona, Berliini, Kööpenhamina, Lontoo, Málaga, Pariisi, Praha, Rooma ja Wien.

** Kaukoreitit:
Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney ja Tokio.

Travelmarket Suomi
Travelmarketin matkahaku etsii halvimmat lennot ja sinulle sopivimmat hotellit yli 1 000 verkkosivustolta.