Medialle

LEHDISTÖTIEDOTE - 10 Mar 2015

Ennätyshalpoja lentomatkoja kaukoreiteillä

Kaukoreittien hintasodassa ei ole näkyvissä laantumisen merkkejä. Hinnat ovat olleet vapaassa pudotuksessa jo viimeiset pari vuotta ja nyt vuonna 2015 ne ovat ennätysalhaalla.

Lentoyhtiöt kamppailevat asiakkaista suosituimmissa kohteissa ja se tarkoittaa halvempia lentohintoja matkustajille. Kaiken lisäksi lentoliikenteen asiantuntijat ennakoivat lentohintojen jatkavan laskuaan vuonna 2016.

Matkahakukone Travelmarket.fi:n julkaisema uusin hintaseurantaraportti Suomen Lentohintaindeksi kertoo, että ennätyshalpoja lentolippuja on nyt saatavilla useisiin kaukokohteisiin.

Suomen Lentohintaindeksin hintaseurantaan sisältyy 10 kaukokohdetta, joista useimpiin hinnat ovat alimmillaan matkustusviikolla 49 (meno-paluu, sis. verot)

Esimerkiksi seuraavat kohteet:
Bangkok (Helsingistä)         444 eur
New York (Tampereelta)     562 eur
Tokio (Turusta)                    641 eur
Johannesburg (Helsingistä) 641 eur
Lataa Suomen lentohintaindeksi nro. 51 – matkustusviikko 49/2015 (PDF)

Useisiin kohteisiin hinnat ovat nyt halvempia kuin koskaan ennen. Esimerkiksi Helsingistä Dubaihin ja takaisin voi matkustaa ennätyshalvalla hinnalla 181,- euroa. Tampereelta, Turusta tai Vaasasta pääsee Sydneyyn 1164,- eurolla ja Tampereelta Pekingiin vain 574,- eurolla.

Alimmat keskihinnat neljään vuoteen
Suomen Lentohintaindeksin seurannassa mukana olevaan 10 kaukokohteeseen ovat keskihinnat nyt alimmillaan neljään vuoteen:


Suomen Lentohintaindeksin kaukohteet ovat: Bangkok, Peking (Beijing), Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokio.

”Lentohinnat ovat ennätysalhaalla erityisesti kaukokohteissa. Jo valmiiksi alhaisesta hintatasosta vuonna 2014, ovat hinnat pudonneet edelleen 8 prosentilla vuonna 2015 edellisvuoteen verrattuna. Mutta itse asiassa luulen, että lisääntyneen kilpailun ja kapasiteetin vuoksi näemme vielä halvempia hintoja vuonna 2016,” arvioi johtaja Ole Stouby matkahakukone Travelmarket.fi:stä.

Katso koko hintakehitys tai eri kohteiden hintakehitys Suomen lentohintaindeksissä täältä
Travelmarket Suomi
Travelmarketin matkahaku etsii halvimmat lennot ja sinulle sopivimmat hotellit yli 1 000 verkkosivustolta.