Medialle

LEHDISTÖTIEDOTE - 4 Hel 2016

Ennätyshalpoja lentomatkoja vuonna 2016

Vuosi 2016 tuo mukanaan hyviä uutisia kaukomatkasta haaveileville. Suomen lentohintaindeksin uusimman hintaseurantaraportin mukaan lentojen hinnat ovat ennätysmäisen alhaiset jo alkuvuodesta.

Lataa Suomen lentohintaindeksi nro. 54 – matkustusviikko 9/2016
(PDF)

Suomen lentohintaindeksi seuraa kuukausittain lentojen hintoja kahteenkymmeneen suomalaisten suosimaan kohteeseen Euroopassa ja ympäri maailmaa.

"Matkojen hinnat viikolla seitsemän ovat yllättävän alhaiset verrattuna viime vuoteen monilla seuraamillamme reiteillä. Uskonkin, että lentojen hinnat tulevat halpenemaan entisestään vuoden 2016 aikana", arvioi toimitusjohtaja Ole Stouby matkahakukone Travelmarket.fi:stä. "Koveneva kilpailu lentoyhtiöiden välillä sekä öljyn matala hintataso pakottaa lentojen hinnat alas", hän jatkaa.

Tarkistetuista matkahinnoista yli puolet ovat ennätysalhaiset
Hintojen halpeneminen näkyy parhaiten mannertenvälisissä matkoissa. Verrattuna aiempien vuosien hintatarkastuksiin, ovat matkojen hinnat ennätysalhaiset yli puolella reiteistä. Vastaavaa laajamittaista hintojen laskua ei ole nähty Suomen lentohintaindeksin aloitettua seurantansa vuonna 2012.

Koko Suomi hyötyy hintojen laskusta
Suomen lentohintaindeksin seuraamat kaukohteet ovat: Bangkok, Peking (Beijing), Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokio. Ennätyshalpoja matkoja löytyy sekä Helsingistä, Tampereelta, Oulusta, Turusta ja Vaasasta. Näistä kaupungeista matkustettaessa kaukolentojen keskimääräinen hinta on matalimmillaan mitä koskaan on mitattu.

Esimerkkejä ennätyshalvoista matkoista (meno-paluu, sis. verot):

Helsinki - Bangkok: 422 eur
Vaasa - Beijing:  524 eur
Tampere – Johannesburg: 556 eur
Helsinki - Rio de Janeiro: 560 eur
Oulu - Mexico City: 761 eur
Turku – Sydney: 1.145 eur

Kaukokohteiden keskihinnat viikko 9
Alhaiden lippuhintojen keskiarvo kymmeneen kaukokohteisiin jotka Suomen lentohintaindeksi seuraa. Hinnat ovat euroissa ja lähtöpäivä on viikko 9. Hinnat sisältävät verot ja maksut, mutta ei sisällä mahdollisia lisämaksuja kuin matkatavaralisämaksu, istumapaikkavaraus, ruoat ja maksaminen luottokortilla.

Katso koko hintakehitys tai eri kohteiden hintakehitys Suomen lentohintaindeksissä täältä

FAKTA
Suomen lentohintaindeksi© on matkahakukone Travelmarket.fi:n julkaisema ja se perustuu edullisimpiin meno-paluulentoihin suosituimpiin eurooppalaisiin ja annertenvälisiin lentokohteisiin. Suomen lentohintaindeksi © julkaistaan joka kuukausi.
Travelmarket Suomi
Travelmarketin matkahaku etsii halvimmat lennot ja sinulle sopivimmat hotellit yli 1 000 verkkosivustolta.